Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

Ajankohtaista
SVYL:n tapahtumakalenteri


Eesti Maja - Viro-keskuksen kesän aukioloajat

Eesti Maja - Viro-keskus on avoinna 26.6.-4.8. arkisin klo 10-15.
Baltia-kirjasto on tuolla aikavälillä suljettu.
Perjantaina 23.6. koko maja on kiinni.

Toivotamme kaikille Viron ystäville oikein mukavaa kesää!

Alkuun


FEM (Female Estonian Migrants) -projekti

Lue lisää projektista täältä.

Alkuun


Runokuun runousaamiainen: Veronika Kivisilla
Kahvila Verandassa Finlandia-talolla (Karamzininranta 4, Helsinki)
23.8. klo 9-10

Runokuu on helsinkiläinen, elävä ja värikäs kirjallisuusfestivaali, jossa kirjallisuus ottaa kaupungin haltuun ja saa rinnalleen toisia taiteita. Tänä vuonna jo kolmattatoista kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on rakkaus.

Runokuu-festivaalin kansainvälisellä runousaamiaisella esiintyy palkittuja runoilijoita ja spoken word -artisteja Britanniasta, Virosta ja Suomesta. Viroa edustaa tapahtumassa runoilija Veronika Kivisilla.

Veronika Kivisilla tulee Tallinnasta. Ennen runokokoelmia hänet tunnettiin ennen muuta laulajana ja tarinankertojana. Veronica officinalis -kokoelma sisältää kertomuksia elävästä elämästä, perheestä ja ympäristöstä. Runot on kirjoitettu vuosina 2010 ja 2011. Kivisillan kanssa esiintyy hänen suomentajansa Raija Hämäläinen. Ensimmäiset Kivisillalta suomennetut runot ilmestyvät Viro-instituutin antologiasarjassa tänä syksynä.

Vapaa pääsy!

Yhteistyössä: Nuoren Voiman Liitto, Viro-instituutti, Suomen Viro-yhdistysten liitto, Building Bridges.

Alkuun


viro.nyt 3-2017
ilmestyy 24.8.

Vuoden 2017 kolmas viro.nyt ilmestyy 24.8. kattaen loppukesän ja syksyn 2017.

Lehden materiaalipäivä on 28.7. Tuohon mennessä tulee seurojen tapahtumatietojen ja osoitemuutosten olla liiton toimistolla osoitteessa svyl@svyl.fi. Mahdolliset juttuideat on hyvä esittää jo paljon ennen materiaalipäivää.

Alkuun


Planet Suvilahti
(Sörnäisten rantatie 22, Helsinki)
24.8. klo 17.00-24.00

SVYL osallistuu Suvilahden taiteiden yö -tapahtumaan muiden Eesti Majan toimijoiden kanssa! Tule kuuntelemaan virolaista musiikkia, herkuttelemaan virolaisella ruualla, katsomaan virolaisia elokuvia sekä tapaamaan mukavia ihmisiä! Koko tapahtuman ohjelma löytyy täältä.

Eesti Majan kulmilla musisoivat myös viljandilaiset Cätlin ja Marko Mägi, joiden musiikillinen yhteistyö ulottuu vuoteen 2004, kun he molemmat opiskelivat Viljandin kulttuuriakatemiassa ja perustivat bändin Ro:Toro. Mägit ovat tehneet yhteistyötä eri muusikoiden kanssa ympäri maailmaa. Virossa heidät voi usein nähdä yhdessä Liisi Koiksonin, Jaan Tätten tai Poliisi- ja rajavartiolaitoksen puhallinorkesterin kanssa. Kaikkien yhtyeiden ja orkestereiden rinnalla Mägiä kiinnostaa kuitenkin tehdä musiikkia myös duona, jolloin säkkipillin ja saksofonin avulla vaelletaan satojen vuosien takaisilla virolaisen musiikin perinnepoluilla.

Cätlin ja Marko Mägin tuo Suvilahteen Viljandin ystävät.

Alkuun


Naapurit kohtaavat Taiteiden yössä
Furuvikin huvilassa (Furuvikintie 5, Helsinki)
24.8. klo 17.30-20.00

SVYL järjestää tuttuun tapaan muiden pääkaupungin Viro-toimijoiden kanssa Helsingin Taiteiden yön tapahtuman Furuvikin huvilassa Laajasalossa. Ohjelmassa on:

klo 17.30 Askartelu ja luontopolkulapsille alkavat
klo 18.00 Viljandilaiset Cätlin ja Marko Mägi musisoivat
klo 18.30 Sirkustirehtööri Vasiljev Vitellonin Minisirkus esiintyy
Esitys on suomen- ja vironkielinen!

Lisäksi koko illan ajan:
arpajaiset
virolaista ruokaa
virolaisia käsitöitä
materiaalia järjestäjäyhdistyksistä ja Virosta

Huom! Paikalla käy vain käteinen.

Tapahtuman järjestävät Helsinki-Tallinna-seura, Anni Lastentarha, Espoon Suomi-Viro-seura, Suomen Viro-yhdistysten liitto ja Viljandin ystävät.

Alkuun


SVYL Facebookissa

SVYL tiedottaa tapahtumistaan myös Facebook-sivustolla.

Alkuun


Haluatko SVYL:n tiedotuslistalle?

Kiinnostavatko Viro ja Suomen Viro-tapahtumat? SVYL:n sähköpostilistalta saat tietoa liiton omista tapahtumista sekä muista Suomen Viro-tapahtumista.

Liity sähköpostilistalle lähettämällä sähköpostia liiton toimistoon svyl@svyl.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Sähköpostilista" ja viestin sisällöksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä toiveesi liittyä sähköpostilistalle.

Alkuun


Eesti Maja - Viro-keskus Suvilahdessa

Eesti Maja - Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten Liitto SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti Suomessa ja Viron matkailun edistämiskeskus.

Eesti Maja - Viro-keskuksen tiloissa toimivien järjestöjen toimistot ovat avoinna arkisin klo 10-16.

Viron matkailun edistämiskeskuksessa on mahdollista tutustua Viroa koskeviin matkailu-uutisiin. Viro-instituutti Suomessa, Suomen Viro-yhdistysten Liitto ja Tuglas-seura palvelevat kaikissa Viroon liittyvissä kysymyksissä, esillä on runsaasti Viro-esitteitä sekä tietoa Eesti Majan kulttuuritarjonnasta.

Keskuksen osoite on Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki.
Eesti Majaan on helppo tulla joko metrolla (jää pois Sörnäisen tai Kalasataman asemalla) tai useilla keskustasta tulevilla busseilla ja raitiovaunuilla, ja autoilijoillekin löytyy parkkitilaa. Eesti Majaan pääsee C-ovesta, Baltia-kirjastoon E-ovesta!

Lisätietoja:
Viro-keskus - Eesti Maja
Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
www.eestimaja.fi

Alkuun


Luentopaketti "Viro todella tutuksi"

SVYL tarjoaa Suomen kansalais- ja työväenopistoille, muille vapaata sivistystyötä tekeville oppilaitoksille sekä kaikille kiinnostuneille monipuolista Viro-tietoutta uuden Luentopaketti-palvelun kautta.
Lue lisää Luentopaketista
Luentopaketin aihepiirit

Alkuun


Viro-instituutin näyttelyt seurojen käyttöön

Kaikki Viro-yhdistykset, suomalaiset kirjastot, kulttuurikeskukset, koulut, galleriat ja muut tahot voivat tilata Viro-instituutista käyttöönsä näyttelyitä. Instituutin omat tai sen välittämät näyttelyt ovat pääasiallisesti suomen- ja/tai vironkielisiä. Jotkut näyttelyt ovat myös kokonaan ilman tekstia tai tekstien osuus on vähäinen. Näyttelyt ovat erittäin helposti ripustettavissa. Yleensä niihin kuuluu myös kutsu- ja julistepohja. Jos näyttely on vapaa, tilaaja saa sen haltuunsa (kuljetukset, pystytys ja purku, näyttely) 1-2 kuukaudeksi. Näyttelyn saa ilmaiseksi, mutta tilaajaa vastaa kuljetuskuluista.

Näyttelyt löydät osoitteesta:
www.viro-instituutti.fi/toiminta-ja-julkaisut/kiertonayttelyt/

Lisätietoja näyttelyistä ja niiden tilaamisesta saa osoitteesta: info@viro-instituutti.fitai p. (09) 669 805.


Virolaisen valokuvaajan Kalju Suuren valokuvanäyttely saatavana seurojen käyttöön

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Valokuvanäyttely Tartto - tuttua ja tuntematonta saatavana seurojen käyttöön

Elle Metsin valokuvanäyttely on saatavana SVYL:n kautta jäsenseurojen käyttöön!

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Alkuun