Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

Ajankohtaista
SVYL:n tapahtumakalenteri


Kesä 2016

Suomen Viro-yhdistysten liitto siirtyy juhannukselta kesäaikaan ja on avoinna
27.6.-29.7. ma-pe klo 10-15.
Juhannusaattona 24.6. liiton toimisto on suljettu.

Ajankohtaista tietoa Suomen Viro-tapahtumista löytyy
Eesti Majan kotisivulta
www.eestimaja.fi/tapahtumakalenteri.html sekä
SVYL:n Facebookista
www.facebook.com/SVYL.net.

Alkuun


Valokuvanäyttely
Yhteinen horisonttimme

Tampereen kansainvälisessä toimintakeskuksessa 1.-28.2.
Akaan kaupunginkirjastossa 26.2.-21.3.
Huittisten kirjaston Hermanni-salissa 1.-29.4.
Kouvolan pääkirjastossa 26.9.-8.10.

Valokuvanäyttely kertoo Virossa Peipsijärven rannalla sijaitsevasta Kallasten pikkukaupungista. Näyttelyn työt on kuvannut Pekka Punkarin (Kamera-lehti) johdolla Helsingin kaupungin Kulttuuriareena Glorian valokuvaryhmä: Katrin Kuusik, Leena Louhivuori, Ari Matinmikko, Pekka Mönttinen sekä Nicklas Nyman.

Kallasten perustivat alueelle 1700-luvulla tulleet vanhauskoiset venäläiset. Asukkaista valtaosa on edelleen venäjänkielisiä ja vanhauskoisia. Asutus on keskittynyt kolmen Peipsin suuntaisen kadun varteen. Elämä Peipsijärven rannalla pyörii paljolti kalastuksen ympärillä. Kalastus on yhteinen harrastus ja elinkeino rajan molemmin puolin. Kala syödään heti tai säilötään ja kuljetetaan myyntiin Viroon, Suomeen ja muuallekin Eurooppaan. Myös paikalliset sipulit, suolakurkut, hunaja ja yrtit ovat kuuluisia ja kaikkien haluamia Virossa. Elokuussa järjestettävät kala- ja sipulimarkkinat ovatkin suurin tapahtuma paikkakunnalla.

Valokuvaryhmä osallistui Kallasten kaupungin elämään keväällä 2014, kun pilkkikausi oli vilkkaimmillaan. Kuvausreissusta syntyi hieno näyttely, jonka työt kuvaavan paikallista arkkitehtuuria, ruokakulttuuria ja upeaa luontoa. Yhteinen horisonttimme -näyttely koristi myös Milanon maailmannäyttelyn Viro-paviljongin seiniä elokuusta lokakuuhun 2015.

Yhteistyössä: Metropolia-ammattikorkeakoulu, Kulttuuriareena Gloria, Viron Suomen-instituutti, Euroopan kulttuuripääkaupunki Tallinna 2011, Tallinnan kaupungin kulttuuri- ja nuoriso-osastot, Baltic Film and Media School, Euroopan sosiaalirahasto 2007-2013, Akaan seudun Suomi-Viro-seura, Tampere-Tartto-seura, Huittisten seudun Suomi-Viro-seura, Kouvolan Viro-seura ja SVYL.

Alkuun


viro.nyt 3-2016
ilmestyy 25.8.

Vuoden 2016 kolmas viro.nyt ilmestyy 25.8. kattaen syksyn aina marraskuun loppupuolelle saakka.

Lehden materiaalipäivä on 29.7. Tuohon mennessä tulee seurojen tapahtumatietojen ja osoitemuutosten olla liiton toimistolla osoitteessa svyl@svyl.fi. Mahdolliset juttuideat on hyvä esittää jo paljon ennen materiaalipäivää.


Alkuun


Naapurit kohtaavat Taiteiden yössä
25.8. klo 17.30-20.00 Furuvikin huvilalla (Furuvikintie 5, Helsinki)

Helsingin Taiteiden yössä on luvassa tuttuun tapaan myös Viro-ohjelmaa, kun Viron merikulttuurin vuodelle omistettu tapahtuma valtaa Furuvikin huvilan Laajasalossa! Tarkemmat ohjelmatiedot tulevat tänne ja elokuun viro.nyt-lehteen lähempänä tilaisuutta.

Taiteiden yön tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Helsinki-Tallinna-seura, Espoon Suomi-Viro-seura, Viljandin ystävät, Anni Lastentarha ja SVYL.


Alkuun


SVYL Facebookissa

SVYL tiedottaa tapahtumistaan myös Facebook-sivustolla.

Alkuun


Haluatko SVYL:n tiedotuslistalle?

Kiinnostavatko Viro ja Suomen Viro-tapahtumat? SVYL:n sähköpostilistalta saat tietoa liiton omista tapahtumista sekä muista Suomen Viro-tapahtumista.

Liity sähköpostilistalle lähettämällä sähköpostia liiton toimistoon svyl@svyl.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Sähköpostilista" ja viestin sisällöksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä toiveesi liittyä sähköpostilistalle.

Alkuun


Eesti Maja - Viro-keskus Suvilahdessa

Eesti Maja - Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten Liitto SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti Suomessa ja Viron matkailun edistämiskeskus.

Eesti Maja - Viro-keskuksen tiloissa toimivien järjestöjen toimistot ovat avoinna arkisin klo 10-16.

Viron matkailun edistämiskeskuksessa on mahdollista tutustua Viroa koskeviin matkailu-uutisiin. Viro-instituutti Suomessa, Suomen Viro-yhdistysten Liitto ja Tuglas-seura palvelevat kaikissa Viroon liittyvissä kysymyksissä, esillä on runsaasti Viro-esitteitä sekä tietoa Eesti Majan kulttuuritarjonnasta.

Keskuksen osoite on Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki.
Eesti Majaan on helppo tulla joko metrolla (jää pois Sörnäisen tai Kalasataman asemalla) tai useilla keskustasta tulevilla busseilla ja raitiovaunuilla, ja autoilijoillekin löytyy parkkitilaa. Eesti Majaan pääsee C-ovesta, Baltia-kirjastoon E-ovesta!

Lisätietoja:
Viro-keskus - Eesti Maja
Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
www.eestimaja.fi

Alkuun


Luentopaketti "Viro todella tutuksi"

SVYL tarjoaa Suomen kansalais- ja työväenopistoille, muille vapaata sivistystyötä tekeville oppilaitoksille sekä kaikille kiinnostuneille monipuolista Viro-tietoutta uuden Luentopaketti-palvelun kautta.
Lue lisää Luentopaketista
Luentopaketin aihepiirit

Alkuun


Virolaisen valokuvaajan Kalju Suuren valokuvanäyttely saatavana seurojen käyttöön

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Valokuvanäyttely Tartto - tuttua ja tuntematonta saatavana seurojen käyttöön

Elle Metsin valokuvanäyttely on saatavana SVYL:n kautta jäsenseurojen käyttöön!

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Alkuun