Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

Ajankohtaista
SVYL:n tapahtumakalenteri


Silta - Terveisiä kahdesta tasavallasta -näyttely
Virka-galleriassa (Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki)
13.10.2017-25.2.2018

Suomen ja Viron yhteneväisyyksiä ja eroavuuksia, kansallistuntoa, kansallisuusuhoa ja itsenäisyyttä esitellään sekä historian valossa että taiteen keinoin. Näyttelyssä ovat mukana nykytaiteilijat: Alexei Gordin, Marja Helander, Flo Kasearu, Johanna Ketola, Karel Koplimets, Tatjana Muravskaja, Sepideh Rahaa ja Sanni Seppo.

Näyttelyn järjestävät Virka-galleria ja Viro-instituutti yhteistyössä SVYL:n, Tuglas-seuran ja Viron suurlähetystön kanssa.

Alkuun


Eesti pidu - Viro juhlii!

Helmikuussa 2018 Viro juhlii! Viron kanssa ja Viroa voi juhlia kuka tahansa järjestämällä kekkerit kotona, töissä tai ihan missä tahansa! Kutsutaan ystävät kylään, laitetaan pöytä koreaksi ja annetaan Viron näkyä!

Pidä juhlat, joissa Viro näkyy ja jaa kuvia Facebookiin, Instagramiin sekä muualle sosiaaliseen mediaan aihetunnisteilla #virojuhlii ja #eestipidu.
Kutsu ystäväsi sekä varsinaisiin juhliin että osallistumaan Facebook-tapahtumaan. Ammenna inspiraatiota toisten juhlijoiden kuvista tapahtuman sivulla ja Instragramissa aihetunnisteiden avulla.

Juhlitaan yhdessä Viron juhlavuosi näkyväksi!

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/329073770906893/

Alkuun


Viron itsenäisyyden juhlintaa
Helsingissä 22.2.

klo 15 Kunniakäynti ja seppeleenlasku Malmin hautausmaalla

klo 17 Seppeleenlasku Viron vapaussodassa kaatuneiden suomalaisten vapaaehtoisten muistomerkillä Vanhankirkon puistossa (Lönnrotinkatu 6)

klo 19 Juhlakonsertti Aleksanterin teatterissa
(Albertinkatu 32, Helsinki)

Liput:
www.aleksanterinteatteri.fi

Mukana päivän järjestelyissä SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti, Viron suurlähetystö, Helsingi Eesti Muusikastuudio ja Suomen-poikien perinneyhdistys.

Alkuun


Eesti 100 - Viro 100
Itsenäisyyspäivän konsertti
Alppilan kirkossa (Kotkankatu 2, Helsinki)
24.2. klo 15

Alkuun


Viro-viikko
Malmitalossa (Ala-Malmintori 1, Helsinki)
12.-17.3.

SVYL on mukana Malmitalon Viro-viikolla, jonka ohjelmassa on elokuvia, näyttely, teatteria, konsertti ja kirjallisuusiltoja. Lue lisää ohjelmasta osoitteesta www.malmitalo.fi. Viro-ohjelman löydät laittamalla tapahtumakalenteriin hakusanaksi Viro100.

Viro-viikon järjestää Helsingin kaupunki/Malmitalo yhteistyössä Suomen Viro-yhdistysten liiton kanssa.

Alkuun


Tampereen Martin markkinat
Pakkahuoneella (Tullikamarinaukio 2, Tampere)
7.-8.4.

SVYL on mukana Tuglas-seuran ja Tampereen kaupungin järjestämillä Tampereen Martin markkinoilla. Osastollamme ovat Tampere-Tartto-seura, seuran lokakuiset Tampereen Viro-viikot ja tietysti SVYL-Verkkopuoti.

Markkinoiden ohjelma tulee lähempänä osoitteeseen: www.martinmarkkinat.fi

Alkuun


Suomen Viro-yhdistysten liiton vuosikokous
Merikeskus Vellamossa (Tornatorintie 99, Kotka)
21.4.

Vuosikokouspäivän ohjelma ja aikataulu ilmoitetaan lähempänä sekä tällä kotisivulla että sähköpostitse SVYL:n jäsenyhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille.

Alkuun


viro.nyt 2-2018
ilmestyy 11.5.

Vuoden 2018 toinen viro.nyt ilmestyy 11.5. kattaen loppukevään ja kesän.

Lehden materiaalipäivä on 13.4. Tuohon mennessä tulee seurojen tapahtumatietojen ja osoitemuutosten olla liiton toimistolla osoitteessa svyl@svyl.fi. Mahdolliset juttuideat on hyvä esittää jo paljon ennen materiaalipäivää.

Alkuun


SVYL Facebookissa

SVYL tiedottaa tapahtumistaan myös Facebook-sivustolla.

Alkuun


Haluatko SVYL:n tiedotuslistalle?

Kiinnostavatko Viro ja Suomen Viro-tapahtumat? SVYL:n sähköpostilistalta saat tietoa liiton omista tapahtumista sekä muista Suomen Viro-tapahtumista.

Liity sähköpostilistalle lähettämällä sähköpostia liiton toimistoon svyl@svyl.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Sähköpostilista" ja viestin sisällöksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä toiveesi liittyä sähköpostilistalle.

Alkuun


Eesti Maja - Viro-keskus Suvilahdessa

Eesti Maja - Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten Liitto SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti Suomessa ja Viron matkailun edistämiskeskus.

Eesti Maja - Viro-keskuksen tiloissa toimivien järjestöjen toimistot ovat avoinna arkisin klo 10-16.

Viron matkailun edistämiskeskuksessa on mahdollista tutustua Viroa koskeviin matkailu-uutisiin. Viro-instituutti Suomessa, Suomen Viro-yhdistysten Liitto ja Tuglas-seura palvelevat kaikissa Viroon liittyvissä kysymyksissä, esillä on runsaasti Viro-esitteitä sekä tietoa Eesti Majan kulttuuritarjonnasta.

Keskuksen osoite on Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki.
Eesti Majaan on helppo tulla joko metrolla (jää pois Sörnäisen tai Kalasataman asemalla) tai useilla keskustasta tulevilla busseilla ja raitiovaunuilla, ja autoilijoillekin löytyy parkkitilaa. Eesti Majaan pääsee C-ovesta, Baltia-kirjastoon E-ovesta!

Lisätietoja:
Viro-keskus - Eesti Maja
Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
www.eestimaja.fi

Alkuun


Luentopaketti "Viro todella tutuksi"

SVYL tarjoaa Suomen kansalais- ja työväenopistoille, muille vapaata sivistystyötä tekeville oppilaitoksille sekä kaikille kiinnostuneille monipuolista Viro-tietoutta uuden Luentopaketti-palvelun kautta.
Lue lisää Luentopaketista
Luentopaketin aihepiirit

Alkuun


Viro-instituutin näyttelyt seurojen käyttöön

Kaikki Viro-yhdistykset, suomalaiset kirjastot, kulttuurikeskukset, koulut, galleriat ja muut tahot voivat tilata Viro-instituutista käyttöönsä näyttelyitä. Instituutin omat tai sen välittämät näyttelyt ovat pääasiallisesti suomen- ja/tai vironkielisiä. Jotkut näyttelyt ovat myös kokonaan ilman tekstia tai tekstien osuus on vähäinen. Näyttelyt ovat erittäin helposti ripustettavissa. Yleensä niihin kuuluu myös kutsu- ja julistepohja. Jos näyttely on vapaa, tilaaja saa sen haltuunsa (kuljetukset, pystytys ja purku, näyttely) 1-2 kuukaudeksi. Näyttelyn saa ilmaiseksi, mutta tilaajaa vastaa kuljetuskuluista.

Näyttelyt löydät osoitteesta:
www.viro-instituutti.fi/toiminta-ja-julkaisut/kiertonayttelyt/

Lisätietoja näyttelyistä ja niiden tilaamisesta saa osoitteesta: info@viro-instituutti.fitai p. (09) 669 805.


Virolaisen valokuvaajan Kalju Suuren valokuvanäyttely saatavana seurojen käyttöön

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Valokuvanäyttely Tartto - tuttua ja tuntematonta saatavana seurojen käyttöön

Elle Metsin valokuvanäyttely on saatavana SVYL:n kautta jäsenseurojen käyttöön!

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Alkuun