Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

Ajankohtaista
SVYL:n tapahtumakalenteri


FEM (Female Estonian Migrants) -projekti

Lue lisää projektista täältä.

Alkuun


Kirjansidontanäyttely Scripta Manent V
1.-31.10.
Hervannan kirjastossa
(Insinöörinkatu 38, Tampere)

Näyttelyn järjestävät Viron kirjansitojien liitto, Tampere-Tartto-seura ja SVYL.

Alkuun


Suomen Viro-yhdistysten liiton 25-vuotisjuhla
26.10. klo 17.00-18.30
Eesti Majassa (Sörnäisten rantatie 22 C, Helsinki)

Suomen Viro-yhdistysten liitto juhlii 25-vuotista taivaltaan lokakuussa. Juhlinta aloitetaan puheiden ja kilistelyn merkeissä Eesti Maja - Viro-keskuksessa, josta ilta jatkuu Helsingin Musiikkitalolle ja virolaisen musiikin pariin. Tervetuloa SVYL:n ja Viron ystävät!

Ilmoittautumiset juhlaan osoitteeseen svyl@svyl.fi

Alkuun


Virolainen musiikki soi!
26.10. ja 16.11. klo 19 (ovet)
Helsingin Musiikkitalossa

Lokakuun klubilla Kadri Voorand Quartet!

Persoonallisen virolaislaulajattaren luotsaama yhtye ilmaisee itseään laajan tyylillisen skaalan puitteissa seikkaillen seesteisistä kansanmusiikkivaikutteisista hetkistä funkkaaviin rytmeihin ja räiskyvään improvisaatioon. Myös Voorandin oma ilmaisu vaihtelee englannin ja viron, sanallisen ja sanattoman laulun välillä. Ryhmää on kuultu tänä vuonna jo kotimaansa maineikkaimmilla festivaaleilla, Tallinn Music Weekillä ja Jazzkaarissa, joista jälkimmäisellä se juhli uusimman albuminsa julkaisua. Kadri esiintyi tänä vuonna kvartettinsa kanssa myös Pori Jazzeilla.


Kuva: Vallo Kruuser

Liput: 11,50 e /8,50 e (www.ticketmaster.fi)

Klubit järjestää Viro-instituutti yhteistyössä SVYL:n, Tuglas-seuran, Viron suurlähetystö, Viljandin ystävien ja Helsinki-Tallinna seuran kanssa.

Alkuun


viro.nyt 4-2016
ilmestyy 18.11.

Vuoden 2016 neljäs viro.nyt ilmestyy 18.11. kattaen loppuvuoden 2016 ja alkuvuoden 2017.

Lehden materiaalipäivä on 21.10. Tuohon mennessä tulee seurojen tapahtumatietojen ja osoitemuutosten olla liiton toimistolla osoitteessa svyl@svyl.fi. Mahdolliset juttuideat on hyvä esittää jo paljon ennen materiaalipäivää.


Alkuun


Martin markkinat
19.-20.11.
Helsingin Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1)

SVYL ja Verkkopuoti ovat perinteisesti mukana Tuglas-seuran yhteistyökumppaneineen Helsingin Kaapelitehtaalla järjestämillä Martin markkinoilla, joiden teemana on tänä vuonna Virumaa. Lisää tietoa seuraa lähempänä tapahtumaa!

Alkuun


Suomen Viro-yhdistysten liiton vuosikokous
22.4.2017
Tartossa

SVYL:n vuoden 2017 vuosikokous pidetään Tartossa, jonne liitto järjestää kolmipäiväisen kulttuurimatkan. Matkan ohjelma ja aikataulu tulevat seuraavissa viro.nyt-lehdissä, mutta laittakaa päivämäärä jo kalentereihin! Matkan ohjelma on monipuolinen, tutustumme mm. syksyllä avattavaan Viron kansallismuseoon!

Alkuun


SVYL Facebookissa

SVYL tiedottaa tapahtumistaan myös Facebook-sivustolla.

Alkuun


Haluatko SVYL:n tiedotuslistalle?

Kiinnostavatko Viro ja Suomen Viro-tapahtumat? SVYL:n sähköpostilistalta saat tietoa liiton omista tapahtumista sekä muista Suomen Viro-tapahtumista.

Liity sähköpostilistalle lähettämällä sähköpostia liiton toimistoon svyl@svyl.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Sähköpostilista" ja viestin sisällöksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä toiveesi liittyä sähköpostilistalle.

Alkuun


Eesti Maja - Viro-keskus Suvilahdessa

Eesti Maja - Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten Liitto SVYL, Tuglas-seura, Viro-instituutti Suomessa ja Viron matkailun edistämiskeskus.

Eesti Maja - Viro-keskuksen tiloissa toimivien järjestöjen toimistot ovat avoinna arkisin klo 10-16.

Viron matkailun edistämiskeskuksessa on mahdollista tutustua Viroa koskeviin matkailu-uutisiin. Viro-instituutti Suomessa, Suomen Viro-yhdistysten Liitto ja Tuglas-seura palvelevat kaikissa Viroon liittyvissä kysymyksissä, esillä on runsaasti Viro-esitteitä sekä tietoa Eesti Majan kulttuuritarjonnasta.

Keskuksen osoite on Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki.
Eesti Majaan on helppo tulla joko metrolla (jää pois Sörnäisen tai Kalasataman asemalla) tai useilla keskustasta tulevilla busseilla ja raitiovaunuilla, ja autoilijoillekin löytyy parkkitilaa. Eesti Majaan pääsee C-ovesta, Baltia-kirjastoon E-ovesta!

Lisätietoja:
Viro-keskus - Eesti Maja
Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki
www.eestimaja.fi

Alkuun


Luentopaketti "Viro todella tutuksi"

SVYL tarjoaa Suomen kansalais- ja työväenopistoille, muille vapaata sivistystyötä tekeville oppilaitoksille sekä kaikille kiinnostuneille monipuolista Viro-tietoutta uuden Luentopaketti-palvelun kautta.
Lue lisää Luentopaketista
Luentopaketin aihepiirit

Alkuun


Virolaisen valokuvaajan Kalju Suuren valokuvanäyttely saatavana seurojen käyttöön

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Valokuvanäyttely Tartto - tuttua ja tuntematonta saatavana seurojen käyttöön

Elle Metsin valokuvanäyttely on saatavana SVYL:n kautta jäsenseurojen käyttöön!

Tiedustelut ja tilaukset SVYL:n toimisto, p. 040 777 4618, svyl@svyl.fi.


Alkuun