Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)
Espoon Suomi-Viro seura ry

Seurojen toimintaa
SVYL:n jäsenseurojen tapahtumia vuodelta 2002

Espoon Suomi-Viro-seura

Kirkoista ja kartanoiden helmistä Etelä-Virossa kävi kertoilemassa 3.12. Viro-instituutin projektipäällikkö Mika Keränen.


Lapuan Suomi-Viro-seura

Kiitos Rakvere 700 -keräyksen lahjoittajille!
Rakveren 700-vuotisjuhlien pääjuhlaa vietettiin kesällä, mukana juhlissa oli presidentti Arnold Rüütel. Rakveren Vallimäelle oli kokoontunut 10 000 ihmistä ja tunnelma oli kansainvälinen. Kuvan härkäpatsaan kustannukset olivat 1,2 milj. kruunua, josta suomalaiset maksoivat kolmanneksen. Patsaassa on kaikkien lahjoittajien nimet!


Meri-Lapin Suomi-Viro-seura

Seuran Joululounas 24.11. Kirkkoherra Yrjö Haapala esitti Keminmaan seurakunnan tervehdyksen ja Inkeri Lammassaari luennoi aiheesta Elias Lönnrotin jalanjäljillä.


Porin seudun Suomi-Viro-seura

Syyskokous pidettiin 13.11. Professori Hannu Jaakkola puhui Viro-suhteistaan (tietotekniikka, verkottuminen ym.). Hallitus toivoo runsasta osanottoa - tervetuloa!


Tampere-Tartto-seura

Tampereen Viro-viikkoja vietettiin 4. - 20.10.2002 jo 12. kertaa. Ohjelmassa oli mm. Tarton taiteilijaseuran näyttely, Hiidenmaan 12 vuodenaikaa -näyttely, Viron raha- ja postimerkkinäyttely, virolaiset iltamat, Triskele-yhteen konsertti, esitelmätilaisuuksia, Eri Klasin avoin haastattelutilaisuus ja hänen johtamansa Tampereen kaupunginorkesterin konsertti sekä työvoiman ja yritysten liikkumista käsittelevä paneelikeskustelutilaisuus.

Seuran syyskokous oli 25.11.Tilaisuudessa Viron Suomen-instituutin uusi projektipäällikkö Mika Keränen kertoi Viron kartanoista.


Vaasa-Pärnu-seura

Seuran syyskokous oli 12.11. Sääntömääräisten kokousasioiden lisäksi ohjelmassa oli mm. Runonlukijoiden esityksiä.

Pikkujoulut järjestettiin 23.11.
maalaismaisemassa Vöyrin Sommarbossa.

Joulumyyjäiset Rewell Centerissä 30.11. Myyjäisten tuotto lahjoitettiin sellaisille pärnulaisille isovanhemmille, joilla on vastuullaan lapsenlapsien hoito ja kasvatus.

Joulumatka Pärnuun 12. - 15.12.


Valkeakosken seudun Suomi-Viro-seura

Seura kävi kulttuurimatkalla 30.11. - 1.12. Kohteena oli Kansallisooppera Estonia ja siellä Joutsenlampi-baletin ensi-ilta.

Joulujuhlaa vietettiin 8.12.


Virkku

Virkku-klubin syksyn aiheita ovat olleet 25.9. Tupperware-kutsut, 2.10. Tallinnan kaupungin sosiaali- ja terveysviraston Avohuollon kehittämiskeskuksen edustajan Mare Kraavin vierailu, 16.10. videoilta, 6.11. valmistauduttiin Martin markkinoille, 27.11. vietettiin pikkujoulua.

29. - 30.10. Pohjola-tori Vanhalla ylioppilastalolla Pohjoismaiden ministerineuvoston 50-vuotisjuhlatapahtumiin liittyen kansalaisjärjestöt esiintyivät Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla - Virkku mukaan lukien.

30.10. Teatteri-ilta Helsingin kaupunginteatterissa.

9.11. Martin markkinat Wanhassa satamassa. Virkku osallistui markkinoille omalla myyntipöydällään SVYL:n kabinetilla.

Sääntömääräinen syysvuosikokous pidettiin 13.11.

25.11. Pikkujoulut Kansallisteatterissa. Virkku vierailu pikkujoulun merkeissä uudistetussa Kansallisteatterissa.

Virkku kävi kauneus- ja kulttuurimatkalla Tallinnassa 5. - 8.12. Ohjelmaan kuului myös osallistuminen Suomen-poikien ja SVYL:n järjestämään Suomen itsenäisyysjuhlaan.

Mummo- ja pappapussikeräys tallinnalaisvanhuksille järjestettiin taas vähävaraisten tallinnalaisvanhusten jouluiloksi. Tallinnan kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kotipalveluyksiköt jakoivat pussit joulunalusviikolla.


Viron ortodoksisen kirkon YstävyysSeura VYS

Vironkielinen liturgia toimitettiin 20.10. Helsingissä pappilan talon kotikirkossa.

Seura oli näkyvästi mukana Ekumeenisessa kirkkokeräyksessä, jolla koottiin varoja Viroon luterilaiselle Viimsin Pyhän Jaakobin seurakunnalle ja Tallinnan ortodoksiselle Pyhän Simeonin seurakunnalle. Viimsiin keräysvaroilla hankittiin kirkkotekstiilit ja Tallinnassa osallistuttiin alttarikorokkeen ja ikonostaasin rakennuskuluihin. Kaikkiaan keräykseen lahjoitettiin rahaa 38 700 EUR, joten tavoite ylittyi! Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

Alkuun

Muumi