Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)
Harri Raitis

Puheenjohtaja Sanna Immanen

SVYL:n hallituksen puheenjohtaja on FM Sanna Immanen. Hän on Virolaisen kulttuurin ystävät Virkun jäsen.

Immasen päätyötä on tätä nykyä kääntäminen, mutta hänen työtehtäviinsä ja projekteihinsa on mahtunut monenlaista Viro-aiheista aina vuodesta 1995 lähtien, jolloin hän aloitti viron kielen ja virolaisen kulttuurin pääaineopinnot Helsingin yliopistossa.

Suomen Viro-yhdistysten liittoon hän tuli syksyllä 2000, projektisihteeriksi. Vuonna 2004 hän siirtyi liiton toiminnanjohtajaksi ja pari vuotta aiemmin perustetun viro.nytin päätoimittajaksi. Työsuhde liittoon päättyi Helsingistä poismuuton myötä, mutta ammatin lisäksi Virosta tuli Immaselle myös monipuolinen harrastus, joten luonteva ja samanhenkinen yhteys muihin estofiileihin löytyi Virkku ry:n kautta.

Viime vuosina Immasta ovat työllistäneet mm. Viron puolustusministeriön, Viron sotamuseon ja Vapaussodan historian seuran biografiaprojekti Viron Vapaudenristin ritarit, SVYL:n juhlakirjan Estofiiliksen toimittaminen, kirjasuomennokset viron kielestä sekä Tarton yliopiston edustajan tehtävät Suomessa.

"Toivon liittoa, joka on jäsenilleen tärkeä ja merkityksellinen. Estofiilis-kirjaa tehdessä äkkäsin kaksi asiaa: yksi - meitä on tässä liitossa ihan äärestä laitaan, mutta yksi asia meitä todella yhdistää ja se on se Viro; ja kaksi - Viro kiinnostaa suomalaisia aina, se tulee aina uudestaan, suomalaiset löytävät Viron aina uudelleen, vaikka välillä pelätään sen 'menevän pois muodista'", kertoo Immanen.

Siikaniemi 14
81720 Lieksa

Puh. 050 340 4466
sanna.immanen@gmail.com