Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

Seuroissa tapahtuu
Seurojen tapahtumakalenteri


Akaan Seudun Suomi-Viro Seura

http://akaanviroseura.yhdistysavain.fi

Alkuun


Eesti Lastering

Jälgige tegevust meie kodulehelt:
www.eestilasteringhelsingis.com

Alkuun


Espoon Suomi-Viro-seura

Raigo Liiman kertoo Suomen sotakorvauskuunareista ja niiden kohtaloista Sellon kirjaston Akseli-salissa (Leppävaarankatu 9, Sello, Espoo) 14.2. klo 18
Suomen telakoilla rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen sotakorvauksena Neuvostoliitolle 90 kuunaria. Raigo Liiman on tutkinut niiden vaiheita Virossa ja Neuvostoliitossa. Tervetuloa !

Espoon Suomi-Viro-seura on Facebookissa. Käy tykkäämässä!

http://espoonviro.nettisivu.org

Alkuun


Helsinki-Tallinna-seura

Helsinki-Tallinna Seurassa tapahtui huomattava muutos toiminnassa vuoden 2017 lopulla, kun kaupunki myi pois tukikohtamme Furuvikin huvilan. Hallitus jatkaa lähes entisessä kokoonpanossa ja kokoontuu säännöllisesti kuukausittain koko vuoden. Yhdistys osallistuu aktiivisesti Viro 100 -tilaisuuksiin sekä Sõprus klubin vuosijuhliin Tallinnassa 11.5.

Alkuun


Huittisten seudun Suomi-Viro-seura

Kuvia kulttuurisillalta -valokuvanäyttely pääkirjaston Hermanni-salissa koko helmikuun ajan
Viron kuvajournalismin grand old man Peeter Langovits on kuvillaan havainnoinut tavallista elämää, virolaista arkea. E.W.Ponkalan säätiön vuoden 2017 tunnustuspalkinto myönnettiin Langovitsille ansioistaan suomalais-virolaisten kulttuurisiteiden dokumentoinnista ja edistämisestä. Yhteistyössä Viro-instituutti.

Perjantaipaussi Huittisten pääkirjastossa 16.2. klo 17: Aino Kallas - Maailman sydämessä
tisten Seudun Suomi-Viro-Seura ry:n tilille FI43 4456 1040 0583 63. Lähtijöille läheteään pankkisiirto.Kirjallisuudentutkija, FT Silja Vuorikuru kertoo suomalaissyntyisen Kallaksen tiestä Virossa tunnustetuksi kirjailijaksi. Vuorikurulta ilmestyi Aino Kallas -elämäkertateos keväällä 2017. Yhteistyössä Huittisten kirjasto- ja kulttuuripalvelut ja Sataopisto.

Viro 100 -juhla helmikuussa
Ajankohta ja ohjelma ilmoitetaan jäsenkirjeessä.

Satakunnan Viro 100 -juhlaseminaari Promenadikeskuksessa Porissa 15.3.
Klo 16.30-17.00 satakuntalaiset Viro-seurat esittäytyvät aulassa. Kahvitarjoilu - Cafe Promenadi. Juhla klo 17. Ohjelmassa maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilän avaus, Satakuntaliiton poliittisen johdon tervehdys, kansanedustaja, kaupungin valtuuston pj. Krista Kiurun tervehdys, Viron suurlähetystön tervehdys, tietokirjailija Pertti Rajala: Selkoa Virosta, kokemuksia 30-vuotisesta yhteistyöstä, tanssiryhmä Vingerpussid, juhlapuhe prof., kielitieteilijä Karl Pajusalu Tarton yliopistosta, virolais-suomlainen jazzlaulaja Kadi Vilja. Lähtö Poriin linja-autoasemalta klo 15. Matkan hinta 10 e, ilmoittautumiset 7.3. mennessä p. 050 403 9852.

Alla valkoakaasian -konsertti 22.4. klo 17 Lauttakylän lukion juhlasalissa
Yleisön suursuosikki Leif Lindeman laulaa ja laulattaa. Säestäjänä pianisti Jari Perä ja harmonikkataiteilija Pekka Juntunen. Liput 20 e sis. kahvitarjoilun. Lippujen ennakkomyynti p. 050 403 9852 ja 1.4. alkaen Huittisten kirjakauppa.!

Alkuun


Joensuun Viro-seura

22.2. klo 18 Viro 100 -juhla Asta´s lunch&cateringissä (Sepänkatu 40, Joensuu)
Ohjelmaan kuuluu kääntäjä Jouko Väisäsen esitelmä hänen viime vuonna suomentamastaan Paratiisi -teoksesta. Ohjelmassa on myös musiikkiesitys ja ruokailu, johon sisältyy salaatit, pippuroitu porsaan sisäfile, uuniperunat, leivos ja kahvi. Hinta on 20 euroa. Ruokailun jälkeen on mahdollisuus keskusteluun/muistella Minun Vironi -aiheella. Muutamia henkilöitä on jo pyydetty puhumaan, mutta sana on kaikille vapaa. Ilmoittautumiset tapahtumaan 15.2. mennessä raelse@hotmail.com tai p. 050 557 8233.

Yhdistyksen vuosikokous kahvilaravintola Kantarellissa (Kirkkokatu 13) 21.3. klo 18
Virallisen kokouksen lisäksi pyrimme saamaan Viro-aiheisen esitelmän.

Jäsenilta Kantarellissa 26.4. klo 18
Ohjelma on vielä avoin.

Jäsenilta Ilosaaressa 24.5. klo 17
Tutustumme saareen Hannu T. Holopaisen johdolla.

Kulttuurimatka Tallinnaan 23.-25.3.
Matkan hinta on 156 e ja se sisältää bussimatkat Helsinkiin, laivamatkan Tallinkin Megastar-aluksella ja majoituksen Tallinkin Express-hotellissa 2hh, aamiaisen. 1hh on mahdollista varata lisämaksusta (74 e). Lisäksi matkaan sisältyy kuljetus Karnaluks-käsityökauppaan Tallinnassa. Mukana matkalla on pieni ryhmä käsityöihmisiä. Lisämaksusta on mahdollista päästä Estonia-teatterin My Fair Lady -esitykseen (30 e) perjantaina. Lauantaina on myös mahdollista päästä teatteriin seuraamaan operettia Sirkusprinsessa (30 e). Lähtö Joensuusta on 23.3. kello 4.00 ja paluu 25.3. kello 23.00. Sitovat ilmoittautumiset 7.2. mennessä Airille: mustoset@telemail.fi

Alkuun


Kainuun Viro-seura

Kainuun Viro-seura on Facebookissa! Käykää katsomassa ja tykkäämässä: http://www.facebook.com/kainuunviroseura

Alkuun


Kangasalan räpinologit

Mis värvi on sõprus? - Minkä värinen on ystävyys?
Kaksiosainen taidenäyttelysarja on osa Suomen ja Viron 100-vuotisjuhlintaa, jonka järjestävät yhteistyössä Kangasalan räpinologit ja Räpinan Loomemaja. Räpina on Kangasalan ystävyyskunta.

Räpinan taitokeskuksen (Räpina Loomemaja, Pargi 31, Räpina, Põlvamaa, Viro) yhteisnäyttelyssä 20.1.-23.2.
ovat mukana kangasalalaiset taiteilijat Tero Hakala, Anssi Kasitonni, Päivi Mansikka-aho, Meeri Lehtonen, Merja Palin, Teemu Ranta ja Nina Woivalin. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kangasalla Galleria Art Villa Armaassa (Armas Branderin katu 8, Pikonlinna) 1.-24.2. yhteisnäyttelyssä
ovat mukana räpinalaiset taiteilijat Eve Austa, Aapo Ilves ja Ene Tigas. Näyttely on avoinna ke-pe klo 16-19 ja la-su klo 12-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Kangasalla näyttelysarja päätetään juhlavasti Viron 100-vuotispäivänä 24.2. klo 16-18.

14.4. klo 10-14 Kulttuuri- ja hyvinvointitori Kangasalan pääkirjastossa (Keskusaukio 2, Kangasala)
Tule tutustumaan räppäreihin ja kuulemaan mitä on suunnitteilla!

Muutokset mahdollisia. Tarkemmat tiedot: http://www.kangasalanrapinologit.yhdistysavain.fi
Olethan tietoinen Räppärien omasta Facebook-ryhmästä? Laita hakuun Kangasala-Räpina ja liity mukaan!

Käy lukemassa täältä vuoden 2016 Räpinan matkastamme!

Alkuun


Keski-Suomen Viro-seura

Kotisivut: http://www.keskisuomenviroseura.info

Alkuun


Keravan Viro-seura

Viron 100-vuotisjuhla Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa keskiviikkona 21.2. klo 18 (kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen)
Pääpuhujana kansanedustaja, Suomen pitkäaikainen ulkoministeri ja Viron historiaa tutkinut Erkki Tuomioja otsikolla Suomi ja Viro, 100-vuotiaat sisarukset. Kulttuuriohjelmaa Keravalta ja sen ystävyyskaupungista Keilasta. Järjestäjät Keravan kaupunki ja Keravan Viro-seura.

Alkuun


Kotkan Tallinna-seura

Tapahtumatietoja: http://www.kotkantallinnaseura.net/

Alkuun


Kouvolan Viro-seura

Yhdistyksen vuosikokous 21.2. klo 17 Marttalassa (Kouvolankatu 26 B, Kouvola)
Kokouksessa käsitellään sääntöjen 9 §:ssä mainitut asiat. Kokouksen jälkeen on itsenäisyysjuhla 100-vuotiaan Viron kunniaksi.

Alkuun


Lapuan Suomi-Viro-seura

Viro 100 -juhla Vanhan Paukun kulttuurikeskuksen Alajoki-salissa 20.2. klo 15
Kahvittelu tuntia ennen. Juhlapuhuja on Espoon seurakunnan virolaistaustainen pastori Raigo Liiman. Musiikkiopiston orkesteri esittää virolaista musiikkia.

Muistokivi Kuusalun kirkkomaalle
Ensimmäisen suomalaisen vapaajoukon ensimmäinen kaatunut oli Lapualla syntynyt. Hänen muistokivensä nousee Kuusalun kirkkomaalle, seura on mukana yhteisprojektissa.

Rakveren kaupunkipäivät pidetään perinteisesti kesäkuun 1. viikonloppuna
Koetamme näin juhlavuoden kunniaksi ryhdistäytyä ja matkustaa joukolla Rakvereen tuttaviamme tervehtimään, ja luomaan uusia tutttavuuksia.

Seuramme täyttää 30 vuotta 2.12.
Tätä tapahtumaa juhlistamme sille kuuluvalla arvokkuudella. Tilaisuuden päivämäärä on vielä auki, mutta ajoittunee aikaan ennen itsenäisyyspäiväämme, ja tästä tapahtumasta tiedotamme Fb-sivulla ja paikallislehdessä.

Seuran kotisivu: http://lapuansuomiviroseura.svyl.net/

Alkuun


Lohjan seudun Suomi-Viro-seura

24.2. klo 13 ohjelmallinen Viro 100-juhla Lohjan pääkirjaston Järnefelt-salissa

Alkuun


Olutsilta

Helsingin kuukausitapaamiset
14.2. Kansanedustaja Pekka Puska kertoo aiheesta Vanheneva väestö, lääkkeet ja alkoholi.
14.3. Vuosikokous. Sen jälkeen erikoistutkija Martti Helminen kertoo Kampin seudun historiasta.
11.4. Toimittaja Otso Kantokorpi kertoo aiheesta Humala- ja juoma-aiheet kuvataiteessa.
8.5. Liisa Kaipainen kertoo, kuinka viski vie Skotlantiin.
13.6. Kansallismuseo (Mannerheimintie 34). Opastettu kierros klo 18 Suomen tarina -näyttelyyn. Kokoontuminen ovella klo 17.45. Ilm. 4.6. mennessä Sirpa Huostilalle tittoli13@gmail.com.
11.7. Juha Karsikas vie meidät luontoretkelle. Kokoonnumme klo 18 Herttoniemen metroaseman R-kioskilla. Kävelemme Kivinokkaan ja tutustumme uuteen luonnonsuojelualueeseen. Retki kestää n. kaksi tuntia. Mukaan otetaan säänmukainen vaatetus ja tarvittaessa janojuomaa sekä välipalaa.
8.8. Viski-olut tasting Pikkulinnussa Puotilassa (Klaavuntie 11). Tasting maksaa 50 e. Ilm. 30.7. mennessä Sirpa Huostilalle tittoli13@gmail.com.
10.3. Klamilan ulkoilupäivä. Takatalo&Tompuri -panimo, illanvietto Hiihtomajalla. Lisätietoa helmikuun lopussa seuran kotisivulta.

Matkat
Olutsilta ei järjestä tänä vuonna perinteistä kevätmatkaa, koska järjestämme Viro 100 -juhlamatkan Tallinnaan 23.-25.2. Kesämatka tehdään 2.-5.8. Tarttoon, Setumaalle, ja Pühäjärvelle. Lisätietoa seuran sivuilla.

VP-lounaat
VP- eli vapaapäivälounaat ovat aina kuun viimeisenä keskiviikkona klo 13. Seuraavat paikat ovat 28.2. White Lady, 28.3. Marmoripiha ja 25.4. Tallinna päiväretkenä. Tervetuloa mukaan kaikki jäsenet, lisätietoa Olutsillan facebookissa.

Saunaklubi
Olutsillan saunaklubin toiminnasta saat lisätietoa ilmoittautumalla postituslistalle hannu.a.virtanen@hotmail.com tai facebook-sivulta Olutsilta saunaklubi.

Olutsillan Hyvämaineisten Naisten Ompeluseura
kokoontuu joka kuukauden 3. maanantai ravintola Kurvittaressa Helsingissä.

Tallinnan Õllekomandon
toiminnasta tieto löytyy facebook-ryhmästä Õllekomando.

Olutsillan Kotkan jaos
1.2. Humulus Lupulus, Pub Albert
1.3. (aihe ja paikka varmistusta vajaa)
5.4. Tanskan olutkulttuuri, Jens Andersen, Mylly
3.5. Siideri-tasting, Sam´s pub
7.6. Vanhat baarit Kotkassa, Kairo

http://www.olutsilta.fi/Ollesild/

Alkuun


Porin seudun Suomi-Viro-seura

Viron itsenäisyyspäivän kunniakäynti ja kukkatervehdyksen lasku Porissa, Keski-Porin kirkkopuistossa Viron vapaussodassa kaatuneiden, suomalaisten vapaaehtoisten muistokivellä

Satakunnan kaikille avoin Viro 100 -juhlaseminaari (teemana Viron äidinkielenpäivä 14.3.) Promenadikeskuksessa Porissa 15.3. klo 16.30-17 ja 17-19
Promenadikeskuksen aulassa esittäytyvät maakunnan Viro-ystävyysseurat Porista, Huittisista ja Raumalta. Kahvitarjoilua Café Promenadissa. Ohjelmassa mm. tietokirjailija Pertti Rajala: Selkoa Virosta. Kokemuksia 30-vuotisesta yhteistyöstä. Juhlapuheen pitää Tarton yliopiston professori, kielitieteilijä Karl Pajusalu. Kulttuuriohjelmaa, tanssiryhmä Vingerpussid ja virolais-suomalainen jazzlaulaja Kadi Vija. Lisätiedot: pj. Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi paivi.ylikauhaluoma@gmail.com, p. 050 436 1405. Järjestäjinä Satakuntaliitto ja maakunnan Viro-ystävyysseurat Porista, Huittisista ja Raumalta.

Seuran kevätkokous 27.3. klo 17 Porin taidemuseon luentosalissa (Eteläranta, Pori)
Tietokirjailija Pertti Rajala alustaa aiheesta Selkoa Virosta. Kokemuksia 30-vuotisesta yhteistyöstä.

Pohjois-Viron matka kesäkuussa
Pääkohteet ovat Rakvere ja Narva/Narva-Jõesuu (4 pv/3 yötä) viikolla 26. Lisätietoja puheenjohtajalta.

Alkuun


Salon seudun Suomi-Viro-seura

Viro100 -itsenäisyysjuhla Turun Yliopiston Educarium-salissa 17.2. klo 14
Ohjelmassa juhlapuheita ja musiikkia. Juhlan jälkeen vastaanotto jatkuu aulassa, jossa kahvitarjoilu. Bussi lähtee Salon torilta klo 13 ja juhlan jälkeen palataan samaan paikkaan. Ilm. 9.2. mennessä Virvelle p. 040 754 7104 tai virve.noges@pp1.inet.fi ja matkan hinta 10 e maksetaan seuran tilille FI61 5334 0020 0045 33, viite 1164.

Seuran vuosikokous 19.3. klo 18 Moision koulun auditoriossa
Tilaisuuden aluksi Helsingin yliopiston dosentti Mikko-Olavi Seppälä, Helsingin Silta-näyttelyn laatija, pitää alustuksen aiheesta näyttelijä Liina Reiman ja suomalais-virolaiset kulttuurisuhteet 1900-luvun alkupuolella. Varsinainen vuosikokous esitelmän jälkeen.

Viro100 -juhlapäivällinen Perniön Yliskylän Kalliolaakson linnassa 5.5.
Ohjelmassa musiikkia ja historioitsija Jari Havian puhe. Menomatkalla tutustumme Yliskylän kirkkoon oppaan johdolla. Lähtö bussilla Salon torilta klo 12. Osallistumismaksu 15 e jäseniltä ja 30 e ei-jäseniltä. Ilm. Virvelle p. 040 754 7104 tai virve.noges@pp1.inet.fi ja maksu seuran tilille FI61 5334 0020 0045 33, viite 1229 viim. 27.4.

Kesäretki Somerolle 10.6.
Lähtö Salon torilta klo 9. Opastetulla retkellä tutustumme Pellavakeskukseen, Torppamuseoon, Härkälän kartanoon, Traktorimuseoon ja Åvikin vanhan lasitehtaan miljööseen. Retken päätteeksi on kesäteatteriesitys Åvikin sirpaleita klo 16. Matkan hintaan sisältyy aamukahvit sämpylän kera, lounas, kuohuviini ja teatterilippu. Matkan hinta on 60 e jäseniltä ja 70 e ei-jäseniltä. Ilm. Paulalle p. 0400 526 558 tai paula.paavola@pp1.inet.fi ja maksu seuran tilille FI61 5334 0020 0045 33, viite 1258 30.4. mennessä.

Viro100 -kesämatka 20.-23.7.
Majoitumme Laulasmaan kylpylässä (n. 35 km Tallinnasta länteen). Pe voi viettää aikaa kylpylässä. La on opastettu retkipäivä: tutustumme Paldiskin kaupunkiin, Pakrin majakkaan ja rantatörmään, Padisen luostarin raunioihin ja nautimme lounaan Sakun kartanossa. Lounaan jälkeen käymme vielä Keila-Jõan vesiputouksella ja Lohulan satamassa. Su osallistumme Tallinnassa Kadriorg 300 v. -puistojuhlaan klo 12-17. Ma matkalla Tallinnaan ruokailemme Tabasalun Seller-ravintolassa. Lähtö Salon torilta 20.7. klo 8.15. Sama bussi mukana koko matkan ajan. Klo 11.30 Viking XPRS lähtee Katajanokalta. Laivalla on yhteinen buffetruokailu. Klo 14 saavumme Tallinnaan, josta jatkamme heti bussilla Laulasmaalle, jonne ajoaika n. 45 min. 23.7. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18 ja saavumme klo 20.30 Helsinkiin, josta lähdemme välittömästi Saloon. Ilm. (nimi ja syntymäaika) Paulalle p. 0400 526 558 tai paula.paavola@pp.1.inet.fi. Matkan hinta on 380 e jäseniltä ja 395 e ei-jäseniltä. Lisämaksu 1 hh 133 e. Ilm. ja maksu 8.6. mennessä seuran tilille FI61 5334 0020 0045 33, viite 1287. Matkan hintaan sisältyvät kuljetukset, majoittuminen aamiaisineen, kolme lounasta sekä oppaan palvelut retkipäivänä. Kylpylästä voi omalla kustannuksella tilata hoitoja.

Seuraa sivustoa www.salonsuomiviroseura.com

Alkuun


Savonlinnan Viro-yhdistys

23.2. klo 16.30 elokuvateatteri Killassa Virossa suuren suosion saanut Jaak Kilmin ohjaama veijarikomedia Loikkarit (Sangarid)

24.2. klo 14 Cafe Alegriassa itsenäisyyspäivän kahvitilaisuus

Käy tutustumassa toimintaamme Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/slnviroyhdistys

Alkuun


Suomen-poikien perinneyhdistys

Tietoa toiminnasta jäsenkirjeessä ja kotisivulla osoitteessa www.rul.fi/suomenpojat/ sekä Facebook-sivulla Suomen-pojat - Soomepoisid.

Alkuun


Tampere-Tartto -seura

Viro 100 -juhla 17.2.2018 klo 14 Näsin salissa Näsilinnankadun ja Kauppakadun kulmatalossa
Olemme kutsuneet mukaan sekä virolaisia että suomalaisia ystäviämme ja kutsumme mukaan myös kaikki teidät! Monien tervehdysten lisäksi meillä on tasokasta musiikkiohjelmaa.

Tampereen kaupungin kutsuvierasvastaanotto 17.2. klo 16 Raatihuoneella
Musiikkia, puheita, cocktails.

Viron itsenäisyyden 100-vuotisjuhlamessu Tampereen tuomiokirkossa 18.2. klo 10
Etelä-Viron piispa Joel Luhamets saarnaa. Yhteistyössä Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

tts.svyl.net

Seuramme tapahtumia ja Tarton uutisia myös Facebook-sivullamme, joka löytyy nimellä: Tampere-Tartto-Seura ry.

Alkuun


Vaasa-Pärnu -seura

Viro 100 -juhla 17.2. klo 15 Vaasa-opiston juhlasalissa (Raastuvankatu 31, Vaasa)
Sata vuotta itsenäistymisestä on juhlan arvoinen asia! Juhlaesitelmän pitää Oulun historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkimusyksikön johtaja, professori Kari Alenius aiheenaan Selviytyminen vastoin kaikkia odotuksia - itsenäisen viron historian keskeiset murroskohdat. Musiikkiesityksistä vastaavat mm. mieskuoro Pohjan Miehet Vaasasta ja lauluryhmä Pärnakat Pärnusta, puheista mm. Viron tasavallan Länsi-Suomen kunniakonsuli Pekka Haapanen ja Pärnu Vaasa Seltsin puheenjohtaja Iira Igasta. Mahdollisesti saamme vieraita myös Viron hallinnosta ja Vaasan kaupungilta.

Tule mukaan juhlistamaan 100-vuotiasta Viroa kesän kiertomatkallemme 1.-7.7.
Kierrämme Itä-Viron kautta Etelä-Viroon ja sieltä Pärnun kautta takaisin Tallinnaan. Matkan hintaan 640 e sisältyy mm. matkat linja-autolla Vaasasta ja takaisin. Kotisivultamme löydät lisätietoja. Tiedustelut ja ilm. Raimo Vahtera 050 410 0646.

Vaasa-Pärnu Seura ry valitsi syyskokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen Erja Saarion. Vuoden 2018 hallituksen muut jäsenet ovat varapuheenjohtaja Kaj Höglund, rahastonhoitaja Krista Haapamäki, sihteeri Merja Luhtala, Raimo Vahtera, Seppo Itänen ja Jorma Höykinpuro. Tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista löydät seuran kotisivulta ja Facebook-sivulta. Tervetuloa mukaan!

www.netikka.net/vaasaparnuseura/

Alkuun


Vakka-Suomen Viro-seura

Vuosikokous 18.3. klo 15 Viikaisten koulun auditoriossa (Viikaistenkatu 3, Uki)
Luennoitsijana Seppo Zetterberg.

Viron matkailuilta huhtikuussa
Aika ja paikka ilmoitetaan jäsenkirjeessä.

Kesämatka Viro 100 - makuja, museoita, muotoilua 8.-11.6.
Ilm. Matka Galleriaan p. 044 774 7901 tai eeva.laakso-sura@matkagalleria.fi. Lisätietoja matkan ohjelmasta saa myös sihteeriltä p. 050 573 1330.

Alkuun


Valkeakosken seudun Suomi-Viro-seura

Juhlimme Viron 100-vuotista itsenäisyyttä 4.3. Valkeakosken seurakuntatalolla klo 15
Juhlaohjelmaa, kahvit, vieraana juhlassa on mm. pastori Jüri Vallsalu Hagerista. Viro-seuran juhlaa ennen hän on ystävyysseurakuntajuhlan merkeissä klo 10 saarnaamassa jumalanpalveluksessa Sääksmäen kirkossa.

Alkuun


Varsinais-Suomen Viro-keskus

Turun museokeskuksen Viro 100 -twiittien sarja jatkuu Viron itsenäisyyspäivän aattoon 23.2. saakka
Twiiteissä esitellään Museokeskuksen kokoelmissa olevia Viroon liittyviä esineitä. Viro-keskus on apuna kääntämässä twiittejä viroksi. Tervetuloa seuraamaan sarjaa Twitterin ja Facebookin kautta. Ja jakakaa ystäville!

17.2. klo 14 Viro 100 -juhla Turun yliopistolla
Sekä Viroa että Suomea edustavat juhlapuhujat. Musiikkiohjelmaa: Iris ja Tauno Saviauk. Juhlan järjestävät yhteistyössä Turun yliopisto, Turun Yliopistosäätiö, Turun Tuglas-seura, Varsinais-Suomen Viro-keskus ja Viron kunniakonsulaatti. Juhlapaikka: Educarium. Huom! ennakkoilmoittautumiset: virokeskus@gmail.com

Viron itsenäisyyspäivänä 24.2. klo 18 alkaen Turun kirjastosilta valaistaan Viron lipun värein
Kiitos Turun kaupungille yhteistyöstä, lähdetään kaikki iltakävelylle ihailemaan sini-must-valge -väreissä loistavaa siltaa. Lisäksi Turun kaupunginteatterin videoseinällä pyörivät Viro-teemaiset onnittelut.

8.3. Elokuvapäivä
Päivällä valtaamme Turun pääkirjaston studion virolaisilla elokuvilla, vapaa pääsy, tervetuloa! Lisäksi tiedossa iltaohjelmaa, seuraa Elokuvapäivän ja Viro-keskuksen tiedotusta.

10.3. Turun pääkirjaston studiossa Viro 100 -ohjelmaa
Vapaa pääsy, tervetuloa!

16.-17.3. Viguriväntin juhlat Turussa lapsille, nuorille, aikuisille, Viro 100 -teemaista kultturiohjelmaa kaikille!
Esiintyjävieraat Tartosta ja Viljannista, luvassa mm. tiedettä, taikuutta ja nukketeatteria! Pe 16.3. tapahtumapaikkana Turun kaupungin nuorisotila Vimman juhlasali (Aurakatu 16) ja la tapahtuma jatkuu Siirtolaisuusinstituutissa (Eerikinkatu 34).

27.3. klo 18 Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n sääntömääräinen kevätkokous Manillan Köysisalissa (Itäinen rantakatu 64, Turku)
Kokouksessa käsitellään mm. toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 ja tiedotetaan yhdistyksen ajankohtaisesta toiminnasta. Kahvitarjoilu, tervetuloa! Kokouksen jälkeen Viro-teemainen esitelmä.

12.4. Viro-keskuksen EU-seminaari Turun kaupungin auditoriossa( Puutarhakatu 1)
Teemat: Viron kokemukset EU:n puheenjohtajamaana, EU:n tulevaisuus sekä EU ja työvoiman liikkuvuus, millaista on elämä kahden maan välillä.

Viro-keskus palvelee osoitteessa Vanha Suurtori 3, Turku (Brinkkalan talon sisäpihalla, 2. krs)
Aukioloajat: ma-pe klo 9-16.
Tarjolla on laaja valikoima matkailuesitteitä eri puolilta Viroa - käväise ennen kuin lähdet reissuun!

Viro-keskuksen ESR Paikal -osahanke aloittaa toimintansa keväällä 2018. Hankkeen avulla tarjoamme toimiston aukioloaikoina matalan kynnyksen neuvontaa virolaisille: tule ja kysy! Olemme myös avuksi esim. lomakkeiden täyttämisessä ja muussa asioinnissa. Hanke järjestää lisäksi kielikursseja, joilla keskitytään työelämässä tarvittavan kielitaidon kehittämiseen. Seuraa tiedotustamme!

Seuraa ajankohtaista tiedotustamme:
http://www.viro-keskus.fi/

Varsinais-Suomen Viro-keskus ja Viron kunniakonsulaatti Facebookissa

Eestlaste klubi Turu Facebookis

Alkuun


Viljandin ystävät

Viljandin ystävät löydät Facebookista: https://www.facebook.com/groups/107394775946016/

Alkuun


Viro-instituutin ystävät

Ystävien elokuvailta 23.2. klo 18 Eesti Majassa (Sörnäisten rantatie 22 C, Helsinki)
Viro-instituutin ystävät ry:n elokuvaillassa nähdään upouusi dokumenttielokuva Rodeo - Viron villit vuodet, joka sai ensi-iltansa vasta DocPoint-festivaaleilla tammikuussa. Koska Ystävät ovat olleet tukemassa elokuvan valmistumista, se saadaan tuoreeltaan ilmaisnäytökseen Eesti Majaan Viron itsenäisyyspäivän aattoiltana. Tule leffaan sekä tutustumaan Ystävien toimintaan ja liittymään mukaan!

Yhdistyksen vuosikokous 12.3. klo 17 perinteiseen tapaan Viron suurlähetystössä (Itäinen puistotie 10, Helsinki)

Viro-instituutin kotisivu on www.viro-instituutti.fi.
Sieltä löydät tietoa tulevista tapahtumista ja Viro-instituutin ystävät ry:stä.

Alkuun


Virolaisen kulttuurin ystävät Virkku

Virkku-klubit
28.2. klo 17 Sirpa Pääkkönen kertoo Itä-Virosta. Samalla osallistutaan Eesti pidu - Viro juhlii! -some-tapahtumaan.
3.3. klo 19 Von Krahl -teatterin näytelmä Vaimukuskuss Espoon kaupunginteatterissa
25.4. klo 17 Virkun kevätkokous teemalla Virkku 20
22.5. klo 17 Grete Ahtola kertoo työstään Viron EU-puheenjohtajakauden organisaatiossa.
Teatteriretkeä lukuun ottamatta Virkku-klubit pidetään Eesti Maja - Viro-keskuksessa (Sörnäisten rantatie 22 C, Helsinki). Varaathan hiukan käteistä mukaan kahvikassaa varten!

Matka Võruun ja Setumaalle 15.-17.6.
Virkku tekee kesäkuussa 20-vuotismatkan, jossa pe tutustutaan Võruun ja la Setumaahan. Ensimmäinen yö majoitutaan Võrussa ja toinen Värskan kylpylässä. Tarkemmat tiedot matkasta tulevat keväällä jäsenkirjeessä sekä Virkun Facebookissa.

Virkku Facebookissa

Alkuun


Vironkielisen Opetuksen Seura

www.eestikeelsehariduseselts.fi

Alkuun