Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

SVYL Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL) Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. (SVYL)

Seuroissa tapahtuu
Seurojen tapahtumakalenteri


Akaan Seudun Suomi-Viro Seura

10.-12.8. Seuran kesäretki Saarenmaalle
Kohteena Meripäivät Kuressaaressa.

http://akaanviroseura.yhdistysavain.fi

Alkuun


Eesti Lastering

Jälgige tegevust meie kodulehelt:
www.eestilasteringhelsingis.com

Alkuun


Espoon Suomi-Viro-seura

Espoon Suomi-Viro-seura on Facebookissa. Käy tykkäämässä!

http://espoonviro.nettisivu.org

Alkuun


Helsinki-Tallinna-seura

HETAS-stipendi
Seuran hallitus on päättänyt perustaa HETAS-stipendin, josta on tarkoitus myöntää vuosittain varoja tarkoituksena parantaa Suomen ja Viron suhteiden kehittämistä ja erityisesti edistää Helsingin ja Tallinnan välisen tunnettavuuden ja yhteistyön lisäämistä. Stipendejä voivat hakea ja saada oppilaat Helsingin Latokartanon peruskoulun kaksikielisessä opetuksessa, jossa kohdekielenä on viro sekä muualla ammatillisissa oppilaitoksissa tai yliopistoissa opiskelevat. Tavoitteena on jakaa ensimmäiset stipendit jo tänä vuonna. Lisätietoja puheenjohtaja Veijo Lehto: veijo.j.lehto@gmail.com.

Julkilausuma yhteistyön kehittämiseksi Viron ja Suomen sekä erityisesti Tallinnan ja Helsingin välillä
Seuran kevätkokous päätti antaa julkilausuman yhteistyön kehittämiseksi Viron ja Suomen sekä erityisesti Tallinnan ja Helsingin välillä. Keskustelussa on noussut esille yhä voimakkaammin pääkaupunkiseutujen merkitys talouden, kulttuurin ja matkailun edistäjinä mm. tunneli- ja kaksoiskaupunkiasioissa. Seura haastaakin kaikki seurat ajatushautomoon erilaisten tapahtumien ja toimintojen virittämiseksi Suomi/Viro 100 v. -hengessä.

Seuran uudeksi sihteeriksi on valittu Outi Rautio: outiprautio@gmail.com

Alkuun


Kainuun Viro-seura

Kainuun Viro-seura on Facebookissa! Käykää katsomassa ja tykkäämässä: http://www.facebook.com/kainuunviroseura

Alkuun


Kangasalan räpinologit

Räppärimatka Rakvereen ja Narvaan 14.-17.6.
Koe Itä-Viron ihmeet Viro 100 -hengessä ja tietenkin hyvässä seurassa! Kaksi yötä Aqva Spa -kylpylähotellissa Rakveressa (2 hh), ensimmäinen yö laivassa. Päiväretki Narvaan ja kiertelyä Rakveressa, oma bussi mukana koko matkan. Matkaohjelma ja hinta tarkentuvat! Hinta-arvio 280 e / jäsenet (ei jäsenet +15 e). Lisämaksusta: ateriat laivalla ja maissa, majoitus 1 hh (100 e), opastukset jne. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 050 532 2115 / puheenjohtaja.

Muutokset mahdollisia. Tarkemmat tiedot: http://www.kangasalanrapinologit.yhdistysavain.fi
Olethan tietoinen Räppärien omasta Facebook-ryhmästä? Laita hakuun Kangasala-Räpina ja liity mukaan!

Käy lukemassa täältä vuoden 2016 Räpinan matkastamme!

Alkuun


Keski-Suomen Viro-seura

Keski-Suomen Viro-seuran matka Rakvereen 23.-26.7.
Ensi kesänä suuntaamme Rakvereen. Lähdemme liikkeelle maanantaina 23.7. Jyväskylästä Harjukadun tilausajolaiturista klo 6. Kuljettajanamme on vanha tuttumme Hannu Liikala. Vietämme Rakveressä kolme yötä hotelli Aqua Hotel & Spa:ssa ja teemme retkiä mm. Narva-Jõesuuhun, Narvaan, Sillamäelle, Kohtlan kaivosmuseoon, Avinurmen kylään ja Kuremäen luostariin. Paikallisoppaana Virossa toimii Hendrik Relve. Matkan hinta on 500 e / hlö / 2 hh ja 620 e / hlö / 1 hh. Hintaan sisältyy mm. Matka Mäkelä Oy:n tilausajokuljetus, Viking Linen meno-paluu-laivamatkat kansipaikoin, buffet-ruokailu menomatkalla laivalla, 3 yön majoitus, hotelliaamiaiset, matkaohjelman mukaiset ateriat ja sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin. Matkalle osallistujia pyydetään varaamaan käteistä rahaa n. 35 e / henkilö paikallisoppaan palkkiota varten. Pyydämme huomioimaan, että ko. palkkio EI siis kuulu matkan hintaan. Ilmoittautumiset (nimi, syntymäaika, katuosoite ja sähköpostiosoite sekä puhelinnumero) 4.6. mennessä Markku Tossavaiselle p. 050 465 9848 tai markkutossa@gmail.com. Markulta saa myös lisätietoja matkaan liittyen. Mikäli noudatatte erikoisruokavaliota, ilmoittakaa siitä varauksen yhteydessä. Matkatoimisto lähettää jokaiselle lähtijälle laskun erikseen. Lisätietoja matkasta löytyy myös seuramme kotisivujen www.keskisuomenviroseura.info kautta.

Kotisivut: http://www.keskisuomenviroseura.info

Alkuun


Kotkan Tallinna-seura

Tapahtumatietoja: http://www.kotkantallinnaseura.net/

Alkuun


Lapuan Suomi-Viro-seura

Seuramme täyttää 30 vuotta 2.12.
Tätä tapahtumaa juhlistamme sille kuuluvalla arvokkuudella. Tilaisuuden päivämäärä on vielä auki, mutta ajoittunee aikaan ennen itsenäisyyspäiväämme, ja tästä tapahtumasta tiedotamme Fb-sivulla ja paikallislehdessä.

Seuran kotisivu: http://lapuansuomiviroseura.svyl.net/

Alkuun


Olutsilta

Helsingin kuukausitapaamiset
13.6. Kansallismuseo (Mannerheimintie 34). Opastettu kierros klo 18 Suomen tarina -näyttelyyn. Kokoontuminen ovella klo 17.45. Ilm. 4.6. mennessä Sirpa Huostilalle tittoli13@gmail.com.
11.7. Juha Karsikas vie meidät luontoretkelle. Kokoonnumme klo 18 Herttoniemen metroaseman R-kioskilla. Kävelemme Kivinokkaan ja tutustumme uuteen luonnonsuojelualueeseen. Retki kestää n. kaksi tuntia. Mukaan otetaan säänmukainen vaatetus ja tarvittaessa janojuomaa sekä välipalaa.
8.8. klo 18 Olut-juusto -tasting Pikkulinnussa Puotilassa (Klaavuntie 11). Tasting maksaa 30 e. Ilm. 30.7. mennessä Sirpa Huostilalle tittoli13@gmail.com.
12.9. klo 18 Stadin slangi esittäytyy Oluthuone Oslossa.

Matkat
7.7. Retki Helsingistä Sepra-markkinoille Klamilaan Virojoelle
Olutsillan kesämatka 2.-5.8. Tarttoon ja Setumaalle. Lisätietoa seuran sivulla.

Perinteinen retki Suomenlinnan kesäteatteriin 18.8. klo 14
Juha Kukkosen ohjaama Yksi lensi yli käenpesän. Peruslippu 36 e, ryhmälippu 33 e (väh. 20), eläkeläislippu 29 e, opiskelija/työtön 20 e. Varaukset 28.6. mennessä sirpa.kilpio@hotmail.com.

Saunaklubi
Olutsillan saunaklubi saunoo noin kymmenen kertaa vuodessa. Lisätietoa Facebookissa sivulla Olutsilta Saunaklubi.

Olutsillan Hyvämaineisten Naisten Ompeluseura
kokoontuu joka kuukauden 3. maanantai ravintola Kurvittaressa Helsingissä.

Keilailut
jatkuvat kuukausittain Helsinginkadun Urheilutalossa. Tarkemmat tiedot Facebookissa.

Tallinnan Õllekomandon
toiminnasta tieto löytyy facebook-ryhmästä Õllekomando.

Olutsillan Klamilan jaos:
9.6. Kansallinen "Avoimet kylät"
3.-7.7. Kaakon kamarimusiikki Virolahdella
7.-8.7. Sepra-markkinat Klamilan satamassa

Olutsillan Kotkan jaos:
7.7. Kesäretki Craft Beer Helsinki -tapahtumaan
2.8. klo 18 Olutpiknik Katariinan meripuistossa
Tarkempia tietoja Olutsillan Kotkan osaston Facebook-sivuilta.

http://www.olutsilta.fi/Ollesild/

Alkuun


Porin seudun Suomi-Viro-seura

Kulttuurimatkan Pohjois-Viroon 26.-29.6.
Pääkohteet ovat Rakvere ja Narva. Majoitus upeassa Vihulan kartanossa (3 vrk aamiaisella). Matkan hinta: Osallistujien määrän ollessa 25, hinta on jäseniltä 420 e ja muilta 435 e. Osallistujien määrän ollessa 30, hinta on jäseniltä 400 e ja muilta 415 e. Lisätiedot puheenjohtaja Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi: paivi.ylikauhaluoma@gmail.com tai porisuomiviro@gmail.com. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Liikenne Lönnberg Oy.

Alkuun


Riihimäen Suomi-Viro-yhdistys

Kulttuurimatka Viroon kesä-heinäkuun vaihteessa
Matkakohteina mm. Tarton uusi kansallismuseo, Alatskiven upea kartano, Peipsijärven sipulitie ja sipulikylä sekä Värska, missä voimme maistella ainutlaatuista Värskan mineraalivettä. Reittimme varrelta saattaa löytyä muitakin mielenkiintoisia kohteita, voimme poiketa jos aikataulu antaa myöten. Matkan hinta on riippuvainen osallistujien määrästä. 30 hengelle n. 270 e, sisältää majoituksen sekä matkat omalla bussilla Riihimäeltä. Matkalle ovat tervetulleita myös ystävät ja tuttavat yhdistyksemme ulkopuolelta! Sitovat ilmoittautumiset kesäkuun alussa. Soitelkaa ja kysykää lisää matkasta, Ritva Tuomainen p. 050 3413779 tai ritva.t.tuomainen@outlook.com.

Alkuun


Salon seudun Suomi-Viro-seura

Kesäretki Somerolle 10.6.
Lähtö Salon torilta klo 9. Opastetulla retkellä tutustumme Pellavakeskukseen, Torppamuseoon, Härkälän kartanoon, Traktorimuseoon ja Åvikin vanhan lasitehtaan miljööseen. Retken päätteeksi on kesäteatteriesitys Åvikin sirpaleita klo 16. Matkan hintaan sisältyy aamukahvit sämpylän kera, lounas, kuohuviini ja teatterilippu. Matkan hinta on 60 e jäseniltä ja 70 e ei-jäseniltä. Ilm. Paulalle p. 0400 526 558 tai paula.paavola@pp1.inet.fi ja maksu seuran tilille FI61 5334 0020 0045 33, viite 1258 30.4. mennessä.

Viro100 -kesämatka 20.-23.7.
Majoitumme Laulasmaan kylpylässä (n. 35 km Tallinnasta länteen). Pe voi viettää aikaa kylpylässä. La on opastettu retkipäivä: tutustumme Paldiskin kaupunkiin, Pakrin majakkaan ja rantatörmään, Padisen luostarin raunioihin ja nautimme lounaan Sakun kartanossa. Lounaan jälkeen käymme vielä Keila-Jõan vesiputouksella ja Lohulan satamassa. Su osallistumme Tallinnassa Kadriorg 300 v. -puistojuhlaan klo 12-17. Ma matkalla Tallinnaan ruokailemme Tabasalun Seller-ravintolassa. Lähtö Salon torilta 20.7. klo 8.15. Sama bussi mukana koko matkan ajan. Klo 11.30 Viking XPRS lähtee Katajanokalta. Laivalla on yhteinen buffetruokailu. Klo 14 saavumme Tallinnaan, josta jatkamme heti bussilla Laulasmaalle, jonne ajoaika n. 45 min. 23.7. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 18 ja saavumme klo 20.30 Helsinkiin, josta lähdemme välittömästi Saloon. Ilm. (nimi ja syntymäaika) Paulalle p. 0400 526 558 tai paula.paavola@pp.1.inet.fi. Matkan hinta on 380 e jäseniltä ja 395 e ei-jäseniltä. Lisämaksu 1 hh 133 e. Ilm. ja maksu 8.6. mennessä seuran tilille FI61 5334 0020 0045 33, viite 1287. Matkan hintaan sisältyvät kuljetukset, majoittuminen aamiaisineen, kolme lounasta sekä oppaan palvelut retkipäivänä. Kylpylästä voi omalla kustannuksella tilata hoitoja.

Seuraa sivustoa www.salonsuomiviroseura.com

Alkuun


Savonlinnan Viro-yhdistys

Käy tutustumassa toimintaamme Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/slnviroyhdistys

Alkuun


Suomen-poikien perinneyhdistys

Suomen-poikien perinneyhdistysten yhteinen matka Hiidenmaalle 2018
Lähtö la 28.7. klo 8 Tallinnasta, paluu su 29.7. klo 22 Tallinnaan. Lisätietoa matkasta kevään seuraavassa jäsenkirjeessä ja sihteeriltä: antti_.moisio@pp.inet.fi.

Tietoa toiminnasta jäsenkirjeessä ja kotisivulla osoitteessa www.rul.fi/suomenpojat/ sekä Facebook-sivulla Suomen-pojat - Soomepoisid.

Alkuun


Tampere-Tartto -seura

Muutimme Kulttuuritalo Laikkuun 14.4.
Uusi osoitteemme on Tampere-Tartto-seura, Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere. Sähköpostiosoitteemme ja myös puhelinnumeromme muuttuvat.

VIRO 100 - loppukesän sekä Viro-viikkojemme ohjelmaa:
19.8. Viron uudelleenitsenäistymisen tapahtuma
15.9. Teeme ära! - Maailman siivouspäivä
25.9. Kitaravirtuoosi Robert Jürjendalin konsertti Laikussa
6. tai 7.10. Raimond Valgre -konsertti, Viro 100 -juhlastamme tuttu, upea Acoustic-kvartetti soittaa
16.9. Kirjailija Imbi Paju kertoo aiheesta ja näyttää elokuvan Suomenlahden sisaret
Muuta ohjelmaa:
Suomi-Viro-tietovisa, 3 joukkuetta
Suomalaista arkkitehtuuria Virossa
Tunnelihanke Helsingin ja Tallinnan välillä
Suomalaisena yrittäjänä Virossa
Korutaitelija Kärt Summatavetin Linnunradalla-korut
November-elokuva
Kaksi virolaista dokumenttielokuvaa
Kaikki nämä tapahtumat ovat Laikussa.
Virolainen juhla-ateria ravintola Heinätorilla

Seuratkaa omia tiedotteitamme, päivämäärät tarkentuvat vasta myöhemmin. Toistaiseksi kaikki yhteydenotot puheenjohtajan kautta: Liisa Löyttyniemi, p. 050 561 1166, liisa.loyttyniemi@gmail.com

tts.svyl.net

Seuramme tapahtumia ja Tarton uutisia myös Facebook-sivullamme, joka löytyy nimellä: Tampere-Tartto-Seura ry.

Alkuun


Vaasa-Pärnu -seura

Tule mukaan juhlistamaan 100-vuotiasta Viroa kesän kiertomatkallemme 1.-7.7.
Kierrämme Itä-Viron kautta Etelä-Viroon ja sieltä Pärnun kautta takaisin Tallinnaan. Matkan hintaan 640 e sisältyy mm. matkat linja-autolla Vaasasta ja takaisin. Kotisivultamme löydät lisätietoja. Tiedustelut ja ilm. Raimo Vahtera 050 410 0646.

Teeme ära -siivouspäivä Viron uudelleenitsenäistymisen päivänä 20.8.
Siivoamme Vaasan Pärnu-puistoa yhdessä iltapäivällä (n. klo 15-17), ja klo 18 juhlistamme Pärituul-veistoksen luona Viron uudelleenitsenäistymisen päivää musiikin kera. Juhlan jälkeen laskemme aamusta salossa liehuneen Viron lipun. Voimme piipahtaa lopuksi puiston nostalgisessa ravintolassa Villa Sandvikenissa virvokkeilla.

Syys-lokakuun vaihteessa Virolaisen oluen ilta (omakustanteinen) Bock's Corner Breweryssä

Virolaisen elokuvan ilta 22.10. klo 18 Arbetets Vännerillä (Ajurinkatu 14)
Esitämme Viro 100 -juhlavuoden merkeissä virolaista elokuvataidetta.

Vaasa-Pärnu Seura ry:n 30-vuotisjuhla 8.12.
Vaasa-Pärnu Seura ry perustettiin 13.12.1988, joten on syytä juhlia pyöreitä vuosia. Juhlapaikka on Vaasa-opiston juhlasali. Ohjelmassa ainakin musiikkia ja vieraita ystävyyskaupungistamme.

Tarkempaa tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista löydät aina Vaasa-Pärnu Seuran kotisivulta www.netikka.net/vaasaparnuseura/ ja Facebook-sivulta. Tervetuloa mukaan!

Alkuun


Vakka-Suomen Viro-seura

Kesämatka Viro 100 - makuja, museoita, muotoilua 8.-11.6.
Ilm. Matka Galleriaan p. 044 774 7901 tai eeva.laakso-sura@matkagalleria.fi. Lisätietoja matkan ohjelmasta saa myös sihteeriltä p. 050 573 1330.

Alkuun


Varsinais-Suomen Viro-keskus

28.6.-1.7. Keskiaikamarkkinoiden aikaan Viro-keskus jälleen mukana menossa
Käy talossa!

17.2. klo 14 Viro 100 -juhla Turun yliopistolla
Sekä Viroa että Suomea edustavat juhlapuhujat. Musiikkiohjelmaa: Iris ja Tauno Saviauk. Juhlan järjestävät yhteistyössä Turun yliopisto, Turun Yliopistosäätiö, Turun Tuglas-seura, Varsinais-Suomen Viro-keskus ja Viron kunniakonsulaatti. Juhlapaikka: Educarium. Huom! ennakkoilmoittautumiset: virokeskus@gmail.com

16.8. Turun taiteiden yö ja Viro-markkinat Vähätorilla 16.-18.8.

19.8. klo 14 Eesti helid -juhlakonsertti Viron uudelleenitsenäistymisen vuosipäivän aattona
Heli Palomaa, klarinetti, Mirva Helske, piano. Yhteistyössä Sibelius-museo.

18.-19.8. Turku Touring -pyöräily juhlistaa Viro100 -teemaa
Lähtöalue Turun tuomiokirkon edustalla.

16.9. Turun päivä: Viro-ohjelmaa kaupungintalolla ja Mahdollisuuksien tori Vanhalla Suurtorilla

Syksyllä 2018 on tiedossa suurtapahtumia: Turun kansainvälisten kirjamessujen Viro-teema lokakuussa ja Urmas Sisaskin DOM-oratorion kantaesitys marraskuussa.

Ülilahe laps -lastering koguneb kevadhooaja jooksul väga tihti: info jälgimiseks soovitame liituda fb-gruppi Ülilahe laps.

Konsuli-galleriassa Marje Õunapuun keramiikkaa ja Päivi "Petzu" Hautalan koruja

100Matkaa -projekti kerää matkakokemuksia Virosta
Suomen ja Viron 100. juhlavuodet antavat meille hyvän syyn koota 100 parasta tarinaa. Projektin toteuttavat Varsinais-Suomen Viro-keskus ry ja Abelita oy. Seuraa tiedotusta ja osallistu kertomalla oma tarinasi!

Viro-keskus palvelee osoitteessa Vanha Suurtori 3, Turku (Brinkkalan talon sisäpihalla, 2. krs)
Aukioloajat: ma-pe klo 10-16.
Toimimme Viron kunniakonsulaattina ja jaamme mm. virolaisten passeja ja id-kortteja. Lisäksi toimistolla on hyvä valikoima matkailuesitteitä Virosta, tervetuloa etsimään tietoa reissuja varten! Yhteystiedot: Viro-keskus, Vanha Suurtori 3, 20500 Turku. P. 040 147 5221, virokeskus@gmail.com, www.viro-keskus.fi

Neuvontapiste palvelee virolaisia maahanmuuttajia kaikenlaisissa suomalaiseen yhteiskuntaan liittyvissä kysymyksissä. Neuvontapisteeseen voi poiketa toimiston aukioloaikoina (ma-pe klo 10-16) ja lisäksi pitempiä konsultointeja varten voit varata ajan p. 040 147 5221. Vironkielistä neuvontaa tarjoaa myös Monitorin Infotori Skanssin kauppakeskuksessa torstaisin klo 15-17.

Seuraa ajankohtaista tiedotustamme:
http://www.viro-keskus.fi/

Varsinais-Suomen Viro-keskus ja Viron kunniakonsulaatti Facebookissa

Eestlaste klubi Turu Facebookis

Alkuun


Viljandin ystävät

Viljandin ystävät löydät Facebookista: https://www.facebook.com/groups/107394775946016/

Alkuun


Viro-instituutin ystävät

Viro-instituutin kotisivu on www.viro-instituutti.fi.
Sieltä löydät tietoa tulevista tapahtumista ja Viro-instituutin ystävät ry:stä.

Alkuun


Virolaisen kulttuurin ystävät Virkku

Matka Võruun ja Setumaalle 15.-17.6.
Virkku tekee kesäkuussa 20-vuotismatkan, jossa pe tutustutaan Võruun ja la Setumaahan. Ensimmäinen yö majoitutaan Võrussa ja toinen Värskan kylpylässä. Tarkemmat tiedot matkasta Virkun Facebookissa.

Virkku Facebookissa

Alkuun


Vironkielisen Opetuksen Seura

www.eestikeelsehariduseselts.fi

Alkuun